Uiterst gedreven solution engineer

Na een aantal jaren in de public Healthcare gewerkt te hebben ben ik een zeer gedreven solution engineer geworden die altijd op zoek is naar profesionele uitdaging. Dit om het voor mij mogelijk te maken professioneel en persoonlijk nog verder te kunnen groeien en de kennis die ik in de loop der jaren heb opgebouwd te delen met anderen.

In mijn loopbaan heb ik heel veel kennis op een scala van terreinen opgedaan waardoor ik altijd een goed ‘bird’s eye view’ heb over de keuzes die gemaakt moeten worden om tot oplossingen te komen en mogelijke problemen in de gekozen richting in een vroeg stadium aan te zien komen. Mijn kracht ligt dan ook in het uitdenken van oplossingen en het maken van duidelijke keuzes voor complexe vraagstukken evenals het assisteren van mensen bij het oplossen van problemen.

Ik geloof zeer sterk door de inzet van de juiste technieken, systemen en daarmee verbonden het maken van de juiste keuzes, veel zaken te automatiseren zijn waardoor de efficiëntie verhoogd kan worden.

De laatste jaren heb ik mijn kennis vooral ingezet en vergroot op het gebied van integratie van (database) systemen ten behoeve van BI maar heb ik geen zicht verloren op de andere aspecten van IT. Waardoor ik nog steeds zeer breed inzetbaar ben maar wel een voorliefde heb ontwikkeld voor integratievraagstukken maar ook in de techniek die hiervoor nodig is. Dus naast kennis over architectuur ben ik technisch ook zeer goed onderlegd.

Kort samen gevat heb ik sterke kennis op:

  • Datawarehouse, ETL en BI
  • Applicatie en database ontwikkeling
  • Systeem, applicatie en database integratie
  • SQL Performance tuning & in depth SQL trouble shooting
  • Systeem-, server- en netwerkbeheer
  • Storage beheer